Dagen i korthet

Eftersom det är tisdag har jag inte haft skola idag. Alltid lika skönt! Morgonen började med skype med Carrol och därefter har jag läst psykologi och juridik. Tro det eller ej men jag har faktiskt sprungit också. Jag tog en runda runt Ala Wai floden, förbi Nohonani street där jag bodde förra terminen, och sedan hem igen. Åt en pizza till lunch (för att liksom kompensera för alla kalorier jag förlorade när jag sprang :p) och nu bär det av mot Cha Cha Cha och Taco Tuesday tillsammans med Aina, Greg och hans vänner. På TacoTuesdays är det en dollars tacos och Margaritas för tre dollar. Good deal! Har aldrig varit där förr så det blir premiär idag.





Solsken

Helgen har varit extremt trist, mestadels för att vädret varit otroligt dåligt. Vi har haft fuktigt, grått huvudvärks väder. Det har varit ett slags tryck i luften så man har varit seg och sliten 24/7. Men idag kom solen!


Hula hula show

Passerade genom Ala Moana shoppingcenter när jag var påväg till WalMart. De var hula uppvisning så stannade till en stund och tittade.


Sushilunch

Idag blev det en sushilunch på balkongen. Åkte hem på håltimmen (eller snarare håltimmarna) och köpte med mig sushi på vägen. Drog sedan till WalMart och därefter skolan igen. Nu sitter jag med psykologiboken och råpluggar inför mitt midterm som är på fredag.


Invasion

Vi har under en längre tid misstänkt att vi har skadedjur i lägenheten. I veckan kom det en sanerare för att kontrollera saken och det visade sig att vi har termiter. Jippi! Och utöver det har vi myror i köket och ett trasigt avloppsrör som måste fixas. Men man får vara glad över att man slipper kackerlackor.


Termiternas verk! Varje dag dammsuger vi upp en hög i denna storlek. Om man lägger sig på golvet kan man faktisk se hur termiterna "spottar" ut spån ur ett litet hål i byrån. Termiterna gnager även på tv möbeln.

Tjejkväll

I fredags efter att jag kom hem från skolan satte jag mig på balkongen och såg på fyrverkerierna. Hilton Hotel skjuter raketer varje fredag klockan 20.00 men jag brukar aldrig hinna hem från skolan. Men i fredags lyckades jag komma hem i tid! Det blev middag på balkongen och senare på kvällen gick jag och Aina på bio. Vi såg thrillern "Gone", väldigt psykologisk film som handlar om ett kidnappningsdrama. Mycket sevärd! Dock inget man bör se ensam.


Crime Mapping

Har nog glömt berätta om alla bra gästföreläsarna som jag och klassen får möjligheten att träffa varje onsdag under Law Enforcement lektionen. Jag läser en kurs som handlar om polisyrket - dess historia, utveckling och olika metoder som polisen i USA jobbar efter. Boken är väldigt intressant och vår lärare jobbar som polis på Honolulu Police Department. Som jag tidigare berättat har vi varit på studiebesök på polishuset. Varje lektion bjuder läraren in olika gästföreläsare, och varje vecka är det olika teman. Förra veckan föreläste en kvinna om våld i hemmet och igår kom en polis från HPD och pratade om Crime Mapping.

Crime Mapping innebär att polisen utformar en överskådlig karta över alla rapporterade brott och därefter används kartan som modell för att kunna förebygga och bekämpa en viss typ av brott i specifika områden. Den som är intresserad kan logga in på www.crimemapping.com och välja delstat och se vilka brott som är överrepresenterade i vilka områden. Jag klickade nyss in på Honolulu och fann att totalt 72 brott, i alla genrer, har rapporterats de senaste 4 dygnen. Stöld och bilinbrott står för majoriteten av dessa.

 

Som det framgår av diagrammet ovan har Honolulu högre brottsstatistik än övriga USA.


Middag på balkongen

Jag och Aina åt en mysig middag på balkongen nu ikväll. Vi tittade på solnedgången och bara njöd av utsikten. Efter maten blev det läxläsning (blev alldeles nyss färdig). Nu känner jag mig förberedd inför morgondagen så nu tänker jag belöna mig själv med lite webb tv i sängen. Undrar vad jag ska titta på ikväll. Förslag?


Det blev en dag på stranden

Trots velandet tidigare idag så blev det till sist en eftermiddag på stranden. Jag lyckades faktiskt somna och vaknade av att solen var borta och jag hade huvudvärk. Men det är bra nu, är dock fortfarande supertrött. Tror kanske jag håller på att bli sjuk. Jag håller tummarna för att det inte bryter ut!


Tröttmössa

Jag har varit otroligt trött och seg den senaste veckan, har inte direkt lust eller ork att göra någonting. Plugga måste jag ju göra så det kommer jag inte ifrån. Men just nu sitter jag och velar över vad jag ska göra. Ska jag sätta tänderna i psykologiboken, gå till stranden, eller handla på WalMart? Vill helst bara sova, trots att jag vaknade för cirka en timme sedan.


Då var vi bara 3

Imorse åkte Therese till Kina så nu är vi en man kort här hemma. Hon mellanlandar i Korea och flyger Korean Air hela vägen. Det kommer säkert kännas märkligt att inte ha henne här, vi har ju blivit en liten familj. Någonting saknas när inte alla är hemma. Ha det toppen i Kina och ta hand om dig! Vi ses igen om 9 dagar!






Fun time

Efter en heldag framför skolböckerna är det nu dags för lite avkoppling. Det blir svensk webb tv och därefter natti natti. Sov gott allihop!


Mardi Gras

Idag firas Mardi Gras i USA, det kommer från franskan och betyder fettisdag. Under kvällen kommer det firas med karneval i downtown, lite annorlunda mot hur vi firar fettisdagen i Sverige. Jag tar nog hellre en smarrig semla än struttar runt på karneval ikväll. Jag har inte tid att partaja oavsett och nån semla finns det ju inte att få tag i. Så jag får helt enkelt vänta till nästa år med att fira denna dag. Kan någon där hemma äta en semla åt mig?


Sjukstuga

Stackars Aina har blivit förkyld och fått nässelutslag. Det kliar sjukt mycket och vi hoppas hon blir bättre snart! Eftersom jag delar säng med henne dröjer det nog inte länge innan jag också blir sjuk. Både jag och Therese dricker te med ingefära varje dag för att stärka immunförsvaret. Hoppas det hjälper :p


Från lyx till budget

Igår åt vi middag på Outback Steakhouse, idag blev det budgetvarianten istället - nudlar. Tror aldrig jag ätit nudlar till middag i hela mitt liv. Någon gång ska väl vara den första antar jag. Det är bäst jag vänjer mig, det lär bli mycket nudlar de kommande studieåren.


Älska glass


Biohelg

Det har varit långhelg denna helg p.g.a. President's Day som var igår. Det har varit skönt! Eftersom jag inte har skola på tisdagar så har jag varit ledig 4 dagar i rad nu. Det tackar man för! Så eftersom jag har haft mycket ledigt har jag passat på att gå på bio. Har sett två filmer i helgen, Safehouse och This Means War. Förvånande nog var det två svenska skådisar i Safehouse - Joel Kinnaman och Fares Fares (tror jag). Svenskarna verkar vara poppis i USA. Jag kan rekommendera båda!


President's Day

Idag firar USA President's Day vilket innebär att alla är lediga - no school! Yeay!


Gyllene droppar

Sitter på balkongen och njuter av en god kaffe latte. Jag behöver min morgonkopp för att komma igång. Idag blir det nog en dag på stranden. Himlen är blå med några enstaka moln och vinden blåser lätt. Jag har sådan tur som kan kalla detta paradis mitt hem för en tid framöver!


Pink sky


Promenad runt Ala Wai

Igår satt jag mest inne hela dagen och läste läxor. Tog en paus i allt pluggande för att rensa tankarna och gick ett varv runt Ala Wai floden som ligger alldeles runt hörnet.



P.F. Chang's

Ursäkta för sen uppdatering! Har inte tänkt på bloggen de senaste dagarna eftersom jag har varit helt uppe i skolan. På Alla Hjärtans Dag var vi ett gäng svenskar och norrmän som åt middag på den kinesiska restaurangen P.F. Chang's. Kanonbra mat! Vi drack vin och bara pratade om våra utlandsäventyr. Kvällen avslutades på Moose's (eftersom det var tisdag).


Alla hjärtans dag

Klockan är ca 00.30 hawaiiansk tid vilket innebär att klockan precis slagit över till den 14.e feb - Alla Hjärtans Dag! Denna dag är egentligen lite överreklamerad MEN jag tycker ändå det är mysigt med en dag som denna. Man ska förvisso alltid visa uppskattning men man kan ju göra det lite extra idag. Jag tycker inte denna dag är enbart för kärlekspar utan även familj och vänner ska få höra att de är betydelsefulla. Massa kärlek till alla ni som ger mitt liv mening - ni vet vilka ni är! Älskar Er!


Jag gör lite nytta också

Med tanke på mitt tidigare inlägg om hur dåligt förberedd jag var till dagens lektioner måste jag faktiskt även passa på att skryta lite så att ni där hemma inte tror att jag bara latar mig. För det gör jag inte! Förra veckan fick jag följande mail av min lärare i kriminologi:

Your work is beyond awesome!
A class of students with your work ethic would be a teacher's dream.
M. Cusmano

Så jag tror jag förtjänade att vara lite slapp idag.




Greg "the chef"

Greg lagade middag till oss alla ikväll. Det blev fajitas med kyckling. Gott! Vi försöker turas om att laga mat om kvällarna. Idag var det Gregs tur.


Idag var inte min dag

Ojoj vilken dag det har varit! Den började med att jag var alldeles för oförberedd på min första lektion, business law. Som jag tidigare nämnt har jag en strikt liten japan som lärare som btw totalt körde över mig idag. Han pumpade fråga efter fråga men jag kunde inte svaret på någon. Hade inte läst kurslitteraturen till idag. Bad student! Därefter var jag minst lika dåligt förberedd till min tenta i kriminologi men så till min stora förvåning (och avsky) gav läraren oss en hemtenta! Det hade varit bättre att bara skrivit den under lektionstid och fått dåligt eller helt ok på den istället för att göra den hemma. För nu måste jag ju läsa de kapitel som jag redan borde läst.

Idag har jag även sprungit runt i mobilaffärerna i Ala Moana och försökt lösa mitt mobilproblem. Men ingen kunde hjälpa mig förrän tidigast lördag så jag fick köpa en annan mobil sålänge. När jag väl hade köpt mobilen och kom hem och skulle testa den så fungerade den inte! Så jag fick gå tillbaka till butiken igen och byta ut den mot en annan. Vilken dag det har varit! Återigen, no wonder I hate technology! And technology obviously hates me too!


Min japanska lärare må vara helt från vettet men han var iallafall snäll och bjöd på choklad idag eftersom det är Alla Hjärtans Dag imorrn.

Inflyttningsfest

I lördags hade vi inflyttningsfest, aka House Warming Party som amerikanarna kallar det. Vi hade bjudit alldeles för tok på många och vi var säkert runt ett 50-tal. Men det gick städat till ändå. Kvällen började med att jag tog några bilder strax innan allt folk började rulla in, sedan glömde jag helt av kameran så har tyvärr inte så mycket bilder att visa. Jag var upptagen med att spela beer-pong hela kvällen :p


Vi spelade beer-pong på Gregs surfingbräda. Dock hade vi vatten i kopparna för att inte grisa ner golvet ifall det skulle falla ner. Sorry för den dåliga kvalitén på bilderna!

Hur söt är inte denna?

Har ni sett något sötare? Hur gosig som helst! Vill ha!


Go shawty, it's your birthday!

We gon' party like it's your birthday! We gon' sip Bacardi like it's your birthday! Grattis fina Carrol på födelsedagen! Wow, tiden går verkligen fort! Kommer du ihåg detta? Bilden är tagen på din 22-års dag, d.v.s. 2 år sedan. Tiden bara flyger iväg. Ha en kanonbra födelsedag! Jag lovar att skåla för dig nästa gång jag går ut! (vilket lär bli snart!)


Just nu

Sitter och försöker plugga inför min första tenta i kriminologi imorrn. Ska även slutföra min uppsats i business law. Är lagom seg efter gårdagens inflyttningsfest. Bilder kommer imorrn! Försöker motivera mig själv med en påse dumle, det går sådär. För övrigt pajade mobilen igår (igen) så nu är jag okontaktbar. Det går bra nu...


Förvirring

Sitter och försöker skriva en uppsats om det amerikanska rättssystemet vilket minst sagt är förvirrande! I business law klassen har vi fått ett "case" att lösa och deadline är nu på måndag. Jag har kommit halvvägs men har kört fast. USA har så många instanser vilket gör allt minst sagt komplicerat. Vår amerikanska rumskompis försöker hjälpa mig men inte ens han förstår det amerikanska systemet. Hur ska då jag förstå? Lycka till med detta! :p


I de lugnaste vattnen simmar de fulaste fiskarna

Läste nyss följande på Aftonbladet.se:

Rekordmånga dog i fjol av hajattacker

Hajen har aldrig dödat så många människor på 20 år. I fjol dog tolv personer i hajattacker.Men det är människans fel. Turister reser nämligen allt mer till avlägsna hajvatten. För några dagar sedan presenterade University of Florida sin årliga haj-rapport. Den visade mörka siffror. Det har inte dött så många människor av hajattacker sedan 1993.

 

Förra året dog elva personer. Enligt TT var Australien värst drabbat med tre döda. I Reunion och Seychellerna i Indiska Oceanen och i Sydafrika dödades två personer vardera. De skyhöga dödssiffran går inte att endast skylla på den livsfarliga fisken. Det är även människans fel. Turisterna har förändrat sina resemål.

 

– Vi har haft ett antal dödsfall på väldigt avlägsna platser, där det inte finns samma kvantitet och kvalitet av läkarvård tillgänglig, säger Georges Burgess, chef för haj-rapporten till Huffingtonpost.

 

Även om många dog var det långt fler som blev attackerade av hajens käftar. I fjol inträffade 75 hajattacker, varav 29 i USA och elva i Australien, enligt Huffingtonpost. Mest utsatta var surfare och andra brädåkare. 35 procent av alla attacker skedde mot simmare och fem procent mot dykare.

 


Stay away please!

Att hitta lägenhet och bo på Oahu

Fick en fråga på bloggen om hur man lättast finner lägenhet på Oahu och vad det ungefär kostar per månad. Till att börja med vill jag påpeka att man BÖR leta lägenhet hemifrån (oavsett vad andra säger). Innan jag åkte till Hawaii i somras fick jag höra av Study Abroad (de som förmedlade resan) att man absolut INTE ska försöka sig på att leta lägenhet hemifrån Sverige p.g.a. risken att bli lurad är stor. Det är BS! Det är oerhört svårt och tidskrävande att hitta bostad på ön Oahu, framförallt om man vill bo där alla andra bor, d.v.s. i Waikiki området.

När jag kom hit första gången bodde jag på hotell i en vecka och letade bostad på plats. Eftersom jag och mina rumskompisar var desperata att finna bostad tackade vi ja till första bästa. Nackdelen med detta är att man 1) får betala dyra pengar för dålig lägenhet och 2) missar massa andra bra erbjudanden som man inte visste fanns. När vi först kom hit vandrade vi runt, gata upp och gata ner, i hela Waikiki, VARJE DAG. Till slut hittade vi vår lägenhet via Craigslist. Det är psykiskt påfrestande att inte veta vart man ska bo eller när man kommer hitta något. Därför rekommenderar jag att påbörja letandet hemifrån.

Under jullovet när jag var hemma i Sverige letade jag och mina rumskompisar lägenhet via nätet. Vi mailade och ringde på massa annonser men fick nobben av de flesta. Varför? För att det gäller att vara först. Man måste vara snabb i handlingen och ringa på allt man hittar. De flesta lägenheter som ligger på nätet är redan uthyrda. En annan svårighet är att de flesta inte tillämpar korttidskontrakt, vilket är vad de flesta studenter letar efter. Alla de som endast stannar en termin eller två får slåss om de lägenheter som tillåter korttidshyra.

När jag kom tillbaka till Hawaii i januari hade jag (och mina kompisar) ingenstans att bo. Vi inhyste oss på hotell i närmare två veckor tills vi till slut hittade en underbar lägenhet, på Craigslist, även denna gång. Så man kan säga att trots att man är ute i god tid är det svårt att få napp. Så börja spana i så god tid som möjligt!

Vad gäller hyrorna så kan jag inte tydligt nog understryka hur dyrt det är att bo här! Priserna är sjukt höga och standarden är långt ifrån vad man är van vid hemma. I vår förra lägenhet, vilket var en etta, betalade vi 1700 dollar per månad. Det motsvarar ca 12.000 kr. Denna termin bor vi i en tvåa, eller närmare bestämt det är två sovrum och ett vardagsrum men det klassas som en tvåa. För denna betalar vi 2400 dollar i månaden (ca 17.000 kr med dagens valutakurs).

Viktigt att tänka på är att alla hyresvärdar tar ut deposition så första månaden är det dubbla hyror som gäller. Ni kan ju göra matten själva. Det är DYRT! Att bo i Waikiki passar egentligen inte en students plånbok men ska man bo mitt i smeten kostar det därefter. Jag rekommenderar inte att bo i Downtown varpå Waikiki egentligen är enda alternativet. Det tål även att tilläggas att studentrum inte heller det är billigt. Då bor jag hellre i lägenhet så man slipper alla strikta regler som studentboendena tillämpar (inget besök, ingen alkohol på rummet etc.)

Till sist kan jag bara säga att pengarna försvinner snabbt här eftersom allt från skola till boende är dyrt. Mycket dyrare än resterande USA. Så ta med extrapengar för CSN.et räcker inte långt. CSN pengarna täcker i princip skolavgiften, hyrorna, kurslitteraturen och flygbiljetten. That's it! Resterande pengar får man ta ur egen ficka, såvida man inte kan trolla med knäna. Men det kan inte jag.


Ingenting är gratis - framförallt inte i paradiset!

Star quality

Är osäker på om ni hemma i Sverige har sett mellanakten från Super Bowl som var förra helgen. Det var bland annat Madonna och Nicki Minaj som gjorde ett superbra framträdande. Tycker Madonna är sjukt cool! Hon tycks aldrig bli för gammal för sin bransch, eller tycker ni? Här kommer uppträdandet, enjoy!


Egentid

När man åker iväg på utlandstermin(er) är det full fart hela tiden. Det finns alltid nåt att göra och lugna stunder är inte att räkna med såvida man inte tvingar sig själv att inte vara med jämt. Ibland kan det vara skönt att ta avstånd från allt och alla och bara rå om sig själv. Egentid är extremt viktigt! Eftersom jag är van vid att bo ensam är det ganska stor omställning att plötsligt dela allt från vardagen till ens tankar och känslor med andra, i mitt fall tre rumskompisar. Det är väldigt mysigt att ha många runtomkring sig, missförstå mig rätt. Men att få vara ensam då och då är även det skönt och betydelsefullt för ens eget välbefinnande. Jag spenderade min "egentid" idag med att fota naturen.


Gör det du inte vill göra först

En bra tanke är att ta tag i allt det man inte vill göra först under dagen. Jag brukade tillämpa denna teori när jag jobbade eftersom det fanns en tendens att man segade ihop under eftermiddagen. Idag har jag dock varit extremt ineffektiv. Jag har varit ledig idag så borde ha tagit tillfället i akt att plugga. Men eftersom jag denna termin har läxa till verkligen varenda lektion i alla mina kurser blir det tröttsamt att sitta inne och läsa tjocka böcker när det finns så mycket annat som lockar. Så idag var jag faktiskt på stranden ett par timmar. Det var skönt! Under eftermiddagen har jag tvättat, lagat mat och kollat på webbtv (saknar svensk tv emellanåt). Nu måste jag nog dock börja plugga, sisådär 21.30 en torsdagskväll. Vad hände med mitt motto "Gör det du inte vill göra först"? Men man kan ju inte vara duktig jämt.






Hau'oli La Hanau!

Grattis på födelsedagen min sockertopp! (Hau'oli La Hanau på Hawaiianska). Hoppas du får en underbar dag! Känns märkligt att inte vara hemma och fira dig. Vi får hålla tillgodo såhär :) Hawaii saknar dig! And so do I!


Regn och rusk

Regnet fullkomligt öser ner utanför fönstret. Likaså gjorde det igår mestadels av dagen och kvällen. Var helt dyblöt efter att ha gått i regnet (utan paraply) när jag var påväg till skolan. Jag hade tänkt ta en långpromenad men det verkar som att jag får hålla mig inne. Läsa läxor kanske? Är det ett tecken att jag bör plugga?


LuLu's

Igår kväll drog vi ut på utestället LuLu's i Waikiki. Det var knökfullt med folk men vi hade det trevligt ändå. Vi försöker hitta lite nya människor att umgås med och då krävs det ju att man rör sig bland folk.


La famiglia - Therese, jag, Greg (vår amerikanska roomie) och Aina!

Abstinens!

Jag har inte solat på säkert 10 dagar nu så längtar till stranden enormt mycket! Satt uppe till kl 2 imorse och pluggade och har ganska mycket läxor att göra veckan ut. Men allt jag vill är att slappa på stranden. Trots att jag är ledig två dagar i veckan finns det ingen tid.


Plenty of fish

Om man är sugen på att fiska är Oahu rätt ställe att vara på, don't you think?


Super bowl

Sitter framför tv.n och kollar på SUPER BOWL med Greg och Aina. Dags att börja plugga snart dock.
Har massor att göra till imorgon!




1684 Ala Moana Blvd

För er som undrar så bor vi på följande adress:

1684 Ala Moana Boulevard
Honolulu 96815


Ocean view

Just såhär härligt har vi det om kvällarna - utsikt från vår balkong!


WalMart is the bomb (typ)

WalMart är dit vi åker när vi storhandlar mat. Man skulle kunna jämföra det med Ica Maxi förutom att WalMart är mycket större och har ett enormt utbud av presentartiklar vilket jag gillar :D Att göra fina paket är det bästa som finns! Ett stort minus med WalMart är dock att de varken har kött,-eller grönsaksdisk. All mat är fryst vilket är trist (och väldigt amerikanskt). Men eftersom det är billigt passar det en students plånbok väldigt väl. Såhär många kassar släpade jag och Aina på idag...

Glass i stora lass!

Något av det bästa med USA är att de har bra koncept när det kommer till glass. Överallt finns det butiker som säljer glass per hekto vilket innebär att man kan blanda glass och topping hur man vill OCH det är mycket billigt dessutom! Jag och Aina kunde såklart inte låta bli att köpa glass på Tutti Frutti på vägen till WalMart - vårt mål för dagens storhandling. Under förra terminen var Yoghurland mitt favoritställe nummer 1 men jag måste säga att Tutti Frutti var snäppet vassare p.g.a. att de har mycket godare topping och fruken var jättegod!


Planering är A och O

Planen igår kväll var att jag skulle vakna tidigt idag. Alla ni som känner mig vet att jag inte är någon morgonmänniska. Klockan ringde kl 9 men jag snoozade ända till 10.30...så gick det med den planen! Eftersom jag var ledig från skolan idag hade jag lust att gå till stranden. MEN jag hade för många måsten som gjorde att jag aldrig kom så långt. (Har inte solat på en vecka!) Dagen har ägnats åt storhandling med Aina, tvättning, matlagning och lite shopping. Åt lunch på Steak and Fish Company i Ala Moana Center. De har smaskiga stekar!


Honolulu Police Department (HPD)

Besöket på Honolulu Police Department (HPD) var häftigt. Det var kul att få se polishuset från insidan och lära sig mer om hur polisyrket fungerar här på ön och i övriga USA. Besöket började med föreläsning och avslutades med rundtur i polisens museum. Polisutbildningen här tar endast 6 månader så det kanske förklarar varför poliserna här inte har något vett. De har ju knappt någon utbildning! Respekten för poliserna på Hawaii har med andra ord inte förbättrats efter dagens studiebesök. Men intressant var det!




Fort Street Mall

Idag har det varit skola hela dagen, morgonen började med Business Law följt av lång håltimme (4 timmar). Åkte hem emellanåt och kom tillbaka kl 16 för kriminologi. Dagen avslutades med studiebesök på Honolulu Police Department med min Law Enforcement klass. Var hemma strax innan klockan 21.

Bild över Fort Street Mall, downtown campus i Honolulu. Här promenerar jag varje dag :)

Vår lägenhet

För er nyfikna kommer här några bilder på vår lägenhet! Vi har två sovrum, vardagsrum och stor balkong som vetter mot hamnen. Så mycket bättre än den vi hade förra terminen!


Dags för sängen

Idag har jag varit ledig från skolan (har varken skola tisdag eller torsdag). Men ni ska inte tro att det varit lugnt för det. Vi checkade ut från Ilikai Hotel imorse och flyttade in i vår lägenhet på Ala Moana Blvd. Finally! Det har varit så väldigt dyrt att bo på hotell i närmare 2 veckor. Dagen har gått åt till sjukhusbesök då jag i helgen halkade och slog huvudet i duschen. Eftersom jag inte varit på topp gick jag till läkaren idag, inget allvarligt förutom hjärnskakning. Det blir att ta det lugnt en tid framöver. Jag tycks ha otur på Hawaii. Förra terminen fick jag en cysta på ryggen och nu ramlar man och slår skallen. Vad kommer härnäst? Kvällen har gått åt till att läsa läxa inför morgondagens Law Enforcement kurs. Jag har läst om polisyrkets historia och massa annat intressant. Imorrn blir det studiebesök på polishuset här i Honolulu. Det ser jag fram emot! Nu blir det sängen! God natt alla!


RSS 2.0