Ali'iolani Hale

Idag hade vi inbokat studiebesök på Ali'iolani Hale (högsta domstolen). Vi fick höra om Hawaiis rättshistoria och hur rättsväsendet fungerar på öarna idag. Mycket intressant!



Gyllene droppar

Morgonen började med en snabbkaffe på Starbucks downtown Honolulu. Därefter var det studiebesök på högsta domstolen med klassen.


My day

Morgonen började med en kort skype session med Chrissan. Alltid kul att se dig även om det blir via en dataskärm. Därefter bar det av mot stranden, låg knappa 2 timmar och glassade i solen innan jag gick tillbaka hem. Väl hemma blev det plugging för hela slanten och lite tvättning. Nu ikväll åt vi middag på Soul de Cuba - en Kubansk restaurang i downtown. Och nu äntligen ska jag krypa ner i sängen och gosa in mig i mina nytvättade sängkläder. I love that feeling!


Med en paraplydrink i högsta hugg...

...kan det ju bara inte slå fel! Trevlig lördagskväll på Shorebird strandbar med Aina och Therese plus sällskap.


En liten pluggpaus

I lördags tyckte jag att jag förtjänade en dag i solen, hade suttit inne verkligen hela förra veckan och bara pluggat. Det blev en dag på Ala Moana Beach och så lite fönstershopping och en glass på det.


Kämpa, kämpa, kämpa

Det var full rulle med skolan förra veckan, och ingen förändring är det denna vecka. Jag och Lina, en tjej i min psykologiklass, tog en "pluggkväll" på Starbucks häromdagen. Det var statistik som stod på menyn vilket jag fullkomligt tycker är supertråkigt. Bara ordet får mig att somna. Men nu är det gjort!


Genki Sushi

Ska jag vara ärlig? Jag har börjat lessna lite på bloggandet, därav den dåliga uppdateringen. Hursomhelst så måste jag tipsa om en bra sushirestaurang här på Oahu - Genki Sushi! Sushin kommer på rullande band och man plockar helt enkelt på sig det man vill ha. Alla fat är färgkodade och varje färg indikerar ett pris. Smart och lättförståeligt! Gott är det också!



Livet i flipflop

Då drar jag på mig flipflopsen och drar mot skolan. En timmes lektion i kriminologi och sen är skoldagen över!


Sand mellan tårna

Helgen var fylld med plugg, plugg, plugg. I lördags satt jag på stranden och läste men det blir ju inte så mycket effektiv pluggning om jag ska vara ärlig. I söndags kompenserade jag den slappa lördagen med en heldag framför skolböckerna, denna gången på balkongen. Fick betydligt mera gjort!


Just nu

Ligger i sängen och ser på rättegången mot Anders Behring Breivik som påbörjades för dryga 2 timmar sedan. Ord kan inte nog beskriva hur fruktansvärda hans handligar är. Det är många norska studenter här på ön så intresset för rättegången är stort även härifrån. För er som vill följa detta LIVE kan göra det på antingen aftonbladet.se alternativt den norska nyhetssidan vg.no.


Dalai Lama is back in town

Jajamensan, ni läste rätt, Dalai Lama är på besök i Honolulu. Han var här för cirka ett år sedan och nu är han åter tillbaka för att föreläsa på UH Manoa (ett av universiteten). Jag hade tänkt gå men har ingen biljett så det blidde inget denna gång. All trafik har blivit omstyrd just idag så det är kö överallt. Tur man inte har bil!


Hunger games

Jag kom hem från uni klockan 20 igår kväll och var så himla uttråkad. Hade ingen lust att sitta hemma och uggla hela kvällen så jag och Greg drog på bio. Vi såg Hunger Games på Ward Theatres som ligger i krokarna. Mycket sevärd film!


Bio + snacks = sant!

Kameleont

Tada! Blondinen har återigen blivit brunett! Vad tycks? Lite ovant men jag trivs ganska bra i den nya färgen.


Aina, Knut och jag på förfest hos oss i torsdags.

RedBull keeps you motivated

Ett bra sätt att hålla studieandan uppe är genom att inta massor av socker. RedBull har blivit min nya partner när det kommer till att hålla sig motiverad. Och som grädde på moset har jag blivit beroende av Coca Cola, inte något jag är stolt över. Det blev räkwok till middag idag (och så ett glas RedBull) så att jag skulle orka läsa även efter maten. Nyttigt värre, jag vet! Det blir andra bullar när jag kommer hem. Just nu orkar jag inte bry mig :p


Glassa i solen

Idag var min lediga dag så jag passade på att plugga så mycket som möjligt. Det blev en heldag på balkongen med min kära juridikbok. Solskenet höll mig sällskap så det var inte så illa. Ett helt ok sätt att plugga på om du frågar mig :p


Hawaiian air

Den här låten passar bra in på mitt liv just nu. Åhh jag älskar Hawaii!!! Lyssna och njut.


Biotips

Jag har varit ganska mycket på bio sista tiden och tänkte tipsa om två roliga filmer: 21 Jump Street och American Reunion.


Surprise party

Vi var bjudna på överraskningsfest i helgen hos en norsk tjej som fyllde år. Tanken var att vi skulle fortsätta partajandet i downtown men alla var för trötta så vi åkte hem istället.


Shopping i Waikele

Vad mer har hänt sedan sist? Jo, vi åkte till en stor outlet som ligger på vischan. Vi tog "country express" bussen dit och fick vänta i evigheter när vi väl tänkte åka hem. Sedan fastnade vi i den underbara trafiken så det tog ytterligare tid. Kollektivtrafiken är lika dålig vart i världen man än är...Vi var ganska så less när vi kom hem.


Nämen fy skäms!

Ojoj jag loggade in på bloggen och såg att jag inte skrivit ett enda inlägg på nästan en vecka! Det är rekord. Dåligt av mig. Jag har varit lite halvkrasslig senaste veckan, blev förkyld och blev sen bättre men nu är jag dålig igen. Det har hänt ganska mycket sedan senaste blogginlägget. Mitch, vår tillfälliga australienska rumskompis har åkt hem, likaså har Sara (Thereses kompis). Så nu är det "back to normal". Bilderna nedan är från Mitch avskedsmiddag som vi hade på Hard Rock Cafe i fredags.


Mitch och Aina beställde en varsin färgglad drink.


Goda burgare hade dem!

Långhelg

Veckan har nyligen börjat men det är redan dags för helg. Jag har ju bara skola tre dagar i veckan, mån, ons, fredag och eftersom det är påsk nu på fredag så är skolan stängd. Detta innebär att min helg börjar här och nu, jippi! Idag var jag på studiebesök på Honolulu polisstation (för andra gången). Men just idag var det extra intressant för vi fick både besöka avdelningen för alla SOS/911 samtal samt fängelsecellerna...brrr...där vill jag aldrig hamna och då menar jag aldrig! Cellerna rengörs endast en gång i månaden så ni kan ju föreställa er hur det ser ut och luktar. Nu blir det svensk tv på webben och därefter sängen. Natti Natti!


Hiking part 2

Från Blue Ponds hikade vi sedan vidare till ett annat vattenfall vid namn Ice Ponds. Jag förstår var det fått sitt namn ifrån för vattnet var iskallt! Vad man än gör här på ön så möts man av något vackert - I love my life! Dagen avslutades med middag på en mexikansk restaurang.



Hiking part 1

I lördags var jag på min första hike sedan jag kom hit, nu kan man bocka av det från listan. Check! Vi åkte med Greg och hans vänner som är vana hikare, tur man känner nån som kan sådant som man själv inte kan! Första stoppet blev Blue Ponds, jättevackert vattenfall. Det var lite läskigt att klättra ner dit för det var väldigt brant och jag är en fegis när det kommer till höjder. Men det var värt mödan!


RSS 2.0