Skydiving

Idag gjorde jag något helt underbart - hoppade fallskärm! Vilken känsla! Det är något av det bästa jag upplevt i hela mitt liv, ord kan inte beskriva hur fantastiskt det var! Vi hoppade vid North Shore från 3000 meters höjd. Falltiden var ca 45 sekunder och vi färdades i en hastighet på 200 km/timmen. När man faller handlöst mot marken känner man sig konstigt nog odödlig! Jag tror detta var ett av de ögonblicken då man inte tänker på någonting alls, förutom att livet är bra häftigt! Tro mig när jag säger att jag ska göra detta igen!


Modiga tjejer påväg mot sitt livs upplevelse!

Innan vi fick tillåtelse att sätta oss i planet var vi tvugna att signera ett helt sjukt kontrakt som kort sagt gick ut på att vi avsade oss alla rättigheter om något skulle gå snett. På varje sida stod ovanstående text. Kan det bli mer tydligt? Eftersom alla stämmer varann i USA antar jag att de måste överdriva allt.


We are about to start!

Laura var först ut!And here I go!

I'm flying!



Jag flög igenom ett regnmoln, det var svinkallt!

Joseph (proffset) drar i fallskärmen!

Amazing view!

Påväg ner mot säker mark.

We did it! Champions!

ADHD Light?

På senaste tiden har jag blivit väldigt hyperaktiv vilket är olikt mig. Har jag fått ADHD light? :p Ett bevis på detta är att jag ska hoppa fallskärm imorrn! Längtar!


1.a Advent

Idag är det första advent i Sverige och det får mig att tänka på alla där hemma. Hoppas ni har en mysig söndag! Vi tänkte laga janssons frestelse och köttbullar för att komma i julstämning.


Vänner är det finaste som finns

Vänner är något alla bör hålla heligt, inget får komma emellan god vänskap. Detta inlägg är ämnat för alla mina fina tjejer som jag saknar! Jag tänker på er ofta må ni tro! I love you all!


Versace for H&M

Varje år samarbetar H&M med olika designers och säljer kollektionen i utvalda butiker till rimliga priser.
I år var det Versaces tur. Här är några godbitar som jag gillar!


Black Friday

Idag är det Black Friday i USA och ni är förmodligen lika förundrade som jag över vad detta innebär. När jag först hörde talas om det trodde jag det var något dystert, helt enkelt för att det låter ganska ledsamt. Men det är allt annat än trist, det betyder nämligen att alla butiker har storslagen rea på massa varor! För den som ville fynda var det ypperligt tillfälle idag. Jag kikade runt på Forever21 och hittade massa snyggt. Men eftersom plånboken inte är särskilt fet för tillfället fick jag hålla mig tillbaka. Nedan ser ni ett smakprov på allt det fina!


Thanksgiving

Igår firade amerikanarna Thanksgiving och vi hade hoppats på att få uppleva en riktig Thanksgiving dinner när vi ändå är i USA. Vi hade planerat att försöka laga en egen middag men istället blev vi bjudna hem till ett amerikanskt par. Det tackar vi för! Maten var suverän och sällskapet likaså. Kunde inte blivit bättre!


Maten bestod av potatismos, kyckling (skulle varit kalkon), marinerade köttbullar, sallad, bröd m.m.

Red Velvet Cake

Värdparet Mila och Ernest samt deras rumskompis Kyle.

Cheesecake Factory

Alla har varit ganska slitna idag efter gårdagens ståhej så vi bestämde oss för att äta lunch på Cheesecake Factory. Det är första gången jag var där och jag måste säga att det är en av Waikikis bästa restauranger.


Hur kul var inte detta?

Hamburgare kanske inte låter så fancy men allt på menyn verkade supergott. Servicen var utmärkt och priserna bra!

Dunderkväll

På tisdagar är det utestället Moose's som gäller, i princip alla internationella studenter går dit. På onsdagar går man till Señor Frogs och på torsdagar är det Varsity. Igår var det ju tisdag så självfallet drog vi ut på Moose's. Kvällen började med middag och förfest hos oss och slutade på Moose's runt 5 tiden. I vanliga fall är Moose's inte speciellt kul men gårdagen var riktigt rolig!


Therese är en hejare på att laga pastagratäng!

Jag och Laura - vår nya bekantskap från Schweiz. Underbar tjej!

På dansgolvet

Det blir alltid lite roligare med lysande armband...

Bad things happen to good people

Imorse fick vi nyheten i skolan att en student blivit överkörd på campusområdet och avlidit. Tydligen var det en smitningsolycka. Hon var bara 19 år. Så hemskt! Ibland drabbas goda människor av onda ting, varför är det så?


Snart hemma igen

Om exakt en månad påbörjar jag min resa hemåt mot Sverige igen. Blir konstigt att komma hem till snö! Men desto härligare att få krama om vänner och familj!


Soul Surfer

Igår kväll köpte vi med oss mat hem och kollade på filmen "Soul surfer". Den är baserad på en sann historia och handlar om Bethany Hamilton som får armen avbiten av en haj här på Hawaii. Tårdrypande historia om en tjej med riktig kämparglöd! Varning för starka bilder!


Floatilla

Lagom seg lördag förmiddag vaknade vi upp med vetskapen om att det var stor badfest på Waikiki Beach. Floatilla, som det kallas, anordnas två gånger per år och det går i princip ut på att parta järnet hela dagen på stranden. Vi köpte färgglada badringar som vi flöt runt med hela dagen. Av säkerhetsskäl tog jag inte med mig kameran vilket gör att jag inte har bilder att visa. De som är intresserade kan googla på floatilla.

Eftersom man enligt lag inte får dricka på offentliga platser dök polisen upp och avbröt hela festen. Det slutade med flera arresteringar och en tjej var så pass onykter att ambulans tillkallades. Jag höll mig dock till vatten hela tiden. Man vill inte gärna riskera att bli av med visumet för en sådan sak. Det återstår att se vad som händer med de som åkte dit.


BBQ

I fredags bjöd vi över några bekanta till Tina på bbq. De resor runt i USA och gjorde ett kort stopp här på Oahu i några dagar. Det lustiga var att de bokat boende på ett hostel intill oss ovetandes om att vi bodde så nära. Kvällen började med bbq och avslutades på en karaeobar vid stranden. Vi kom inte i säng förrän 3.30.


I got an A

Imorse när jag vaknade kom Therese och klistrade på ett A på mitt lår. Uppenbarligen har jag fått ett A, vem för vad? Tina föreslog följande: You got an A in sleeping. Well, jag kan inte säga emot, för det är helt klart sant!



Olavs b-day!

Igår fyllde en norsk kille vid namn Olav 25 år. Det firade vi med pompa och ståt sent in på morgontimmarna. Det var segt att gå till skolan imorse!


Fina vän!

Imorse pratade jag med min underbara, fina Carrol på skype! Så kul att äntligen höra din röst igen, i miss you!


Should I stay or should I go?

Den eviga frågan gnager i huvudet på mig varje dag, ska jag stanna en termin till eller komma hem? Tiden här på ön börjar rinna ut nu, snart är det bara en månad kvar tills jag kommer hem. Känner mig inte riktigt redo. Samtidigt som det finns många anledningar till att komma hem finns det även annat som håller mig kvar här. I love it here! Men hur prioriterar man när man inte riktigt vet vad man vill? Eller snarare, jag vill för mycket men tiden räcker inte till.



Rastlös

Känner mig trött men ändå rastlös. Jag och Tina ska ut och försöka springa av oss lite, därefter blir det sängen. Imorgon blir en lång dag!


Ambitioner

Många av er läsare funderar kanske på en förändring i livet. Till er har jag ett råd - Gör slag i saken! Att ha ambitioner är bra och då gärna höga ambitioner. Jag brukar alltid tänka att om man siktar högt kommer man åtminstone nånstans, om så bara halvvägs så är det alltid något. Siktar man lågt kommer man däremot inte lika långt. Våga ta chansen att förverkliga era tankar till handling! Jag är så otroligt lycklig att jag vågade ta steget och åka till andra sidan jorden. Att lämna sitt liv hemma med allt vad det innebär är inte lätt men det är en upplevelse som får en att växa som människa. Det finns som mycker mer än lilla Sverige. Och dessutom, livet hemma finns, för de allra flesta, kvar när man väl kommer hem igen. Detta är mitt livs resa som jag sent kommer glömma. Fundera inte - just do it! Have no regrets in life!




Hajen - havets härskare

 

 

 

Detta är ett gammalt klipp vi hittat på Youtube filmat på Waikiki Beach. En haj cirklar runt människor i vattnet men går dock aldrig till attack. Läbbigt! Detta är en stor anledning till varför jag inte vågar surfa.


Immortals

Igår var vi på hemmafest hos ett gäng tyskar där vi bland annat spelade beer pong. En lek där man ska försöka träffa motståndarnas ölglas med en pingisboll. Hamnar bollen i glaset ska motståndarlaget dricka. Vi använde dock kapsyler istället för pingisbollar. Mitt lag förlorade tyvärr... Så idag blev det en lugn dag, gick och såg nya bioaktuella filmen Immortals. Jag gillar denna typ av genre (krigarfilm) så för mig får den helt klart godkänt.


Veteran's Day

Idag är det Veteran's Day vilket är en helgdag i USA. So no school today! Yeay!


APEC USA 2011

Denna vecka hålls APEC (Asia Pacific Economic Cooperation) i Honolulu. Obama anlände imorse vilket bidragit till trafikkaos i hela stan. Fick vänta på bussen i nästan en timme imorse. Hade hoppats på att få en glimt av Obama men han ska tydligen inte hålla några offentliga tal. Synd!

 


Mahalo nui loa - Tack så mycket

Nu i eftermiddags begav sig mamma mot Honolulu airport och hemåt. Hon mellanlandar i New York och därefter är det raka vägen hem till Stockholm. Tack för dessa två veckor älskade mamma! Vad skulle livet vara utan dig? Kommer sakna dig men vi ses ju snart igen! Have a nice flight back home!


Sunset dinner cruise

Igår var mammas sista kväll på Hawaii så vi bestämde oss för att åka på en middagskryssning i solnedgången. Maten var kass men underhållningen desto bättre. Mysig upplevelse men kanske inget man behöver göra igen. Jag fick inga bra bilder ombord då man inte fick ställa sig upp och fotografera med risk för att skymma sikten för övriga passagerare.


Underhållningen ombord bestod av dans från Polynesien, däribland Samoa, Nya Zeeland, Hawaii m.fl.

Det finns alltid tid för fika


Christmas already?

Överallt i Honolulu har halloween dekorationerna bytts ut mot julpynt. Är det inte lite väl tidigt? I vissa butiker spelas julmusik och jag måste säga att jag inte riktigt kommit in i julstämning än...


Macy's

Ala Moana Center

Il Lupino

I veckan var jag och mamma på restaurangen Il Lupino. Helt klart bästa maten i Waikiki!


Jag åt en supergod svamprisotto och mamma tog en pastarätt.

Waikiki Beach

Laddat inför ny vecka på Waikiki Beach hela dagen.


Surfartävling i North Shore

Idag tog vi en sväng till North Shore för att kolla på surfartävlingen som äger rum hela helgen. Tydligen var världens bästa surfare på plats. Dock var vädret dåligt så det var inget vidare kul att sitta där. Dessutom var surfarna väldigt långt ut så man såg tyvärr inte så mycket.


Top of Waikiki

Igår åt vi middag på en restaurang högst upp i en av skyskraporna - Top of Waikiki! Underbar utsikt och god mat!


Pearl Harbour - USS Arizona Memorial

När Chriss var här på besök gjorde vi en snabbvisit till Pearl Harbour. Mamma och jag gjorde den längre versionen och besökte USS Arizona War Memorial - platsen där skeppet Arizona skönk. Skeppet ligger ännu kvar på botten med dess besättning. Cirka 3000 soldater miste livet på Pearl Harbour den 7 december 1941.


Arizona Memorial


Delar av USS Arizona


Namnen på alla de som miste sina liv.

Halloween del 3

Nedan följer fler halloweenbilder som inte gick att lägga upp i förra inlägget p.g.a. att bilderna har olika format.


Super Mario duon!

Christoffer var uppfinningsrik och hade gjort en klänning av plastpåsar. Yepp - Great value everyday!

Söta Henriette valde bebis looken :p

Nordens stolthet - The Vikings!

Halloween i Waikiki

Det har varit dåligt med bloggandet i veckan men här kommer andra hälften av halloweenbilderna. I måndags firades "riktiga" halloween och partajandet var centrerat kring Waikiki. Jag föredrog gatufesten downtown Honolulu i fredags. Måndagens outfit var eskimo. Enjoy!


I taxin påväg på förfest hos Aina, Marte och Christina.

Sjukstuga

Det verkar som att mamma tog med sig elaka baciller från Sverige för jag har blivit sjuk. Eller så har jag bara partat för mycket och sovit för lite...vet inte vilket. Eller kanske en blandning? Det var helt klart dålig timing att bli dålig just nu då jag haft mycket i skolan denna vecka. Dock tog jag några superpiller som jag fick av mina amerikanska klasskompisar vilket gjort att jag mår betydligt bättre. Även mamma är sjuk, vi skyller på miljöombytet och all A/C. Bilder från halloween i Waikiki och annat kommer så snart som möjligt.




Hawaiian flower


På piren


Lunch på Wolfgang Puck

Idag hade jag lektion i hawaiian och därefter stannade jag kvar i skolan i ett par timmar för att skriva uppsats i sociologi. När jag kom hem gick jag och mamma på lunch på Wolfgang Puck och därefter vidare till stranden en stund. Nu ska jag iväg och betala hyran. Ikväll blir det halloween firande i Waikiki!



RSS 2.0