Living the dream


Solnedgång


On the beach


Halloween American style

Igår firades Halloween downtown Honolulu. Vi bestämde oss för att köra American Style, d.v.s. all in! Kvällen var mycket lyckad och vi fick många skratt och massa minnen att ta med oss hem. Imorgon blir det party i Waikiki.


Pacific Beach Hotel

Mamma anlände i fredags så nu kommer jag bo på hotell två veckor framöver. Lyx!


Which one do you prefer?

Skor är en av mina absolut största passioner i livet och det var ganska tråkigt när jag insåg att nästan alla här går runt i platta skor. Om jag fick välja skulle jag gå runt i högklackat jämt men här på Hawaii blir det mycket flip flops. Just nu blir det en runda på gymmet så då får jag byta stiletterna mot gympaskor. Aloha!


Johanna är här!

I tisdags anlände Therese kompis Johanna, superhärlig tjej! Ser fram emot två veckors skoj med tjejerna! Vi välkomnade Johanna med en lunch på Chili's.


Therese och Johanna!

Party City

I veckan har jag inhandlat halloween kostymer till helgen i en butik vid namn Party City. Helt galet utbud av allt som har med fest att göra. De hade en hel avdelning med bara presentpapper och alla som känner mig vet hur mycket jag gillar att slå in fina paket. Jag hade kunnat köpa hela butiken om jag hade haft råd!


Waiting for class to start

Sitter i skolans datasal och vantar pa att min lektion skall borja. Idag ska vi lamna in ett utkast for uppsats nummer 2 i kursen akademiskt skrivande. Sitter och slipar pa den just i denna stund. Darefter blir det juridik och sociologi i sedvanlig ordning. Ikvall maste jag skriva en presentation av hela slakten som sedan skall presenteras pa hawaiian om ett par veckor. I better get started! Nu ar det dags for kaffe och darefter bar det av mot lektionen! Ha en bra dag!


Måndagen

Igår var det dags för storhandling, tvättning och städning. En kompis till Therese kommer till oss idag så då är det bra om allt är iordning. Efter skolan åkte jag och Tina till WalMart och hamstrade mat, på kvällen blev det bio - Paranormal Activity 3. Trodde den skulle vara läskigare men den var sevärd ändå.


Kvällsmys

Efter att jag hade lämnat av Chriss på flygplatsen tog jag, Tina och Mirja en sväng till Yoghurtland och därefter satt vi hela kvällen på stranden och pratade timmar i sträck. Perfekt söndagkväll!


Bye bye

I söndags åkte Chrissan hem efter 10 dagar i Paradiset. Saknar dig redan!


North Shore - Sunset Beach

Igår var jag och Chrissan på Sunset Beach i North Shore - underbart! Jag är verkligen i paradiset!


Snorkling i Hanauma Bay

I fredags efter skolan åkte jag, Chriss, Tina och Therese bussen till Hanauma Bay för att snorkla. Det var riktigt häftigt men samtidigt lite läskigt, förmodligen för att det var första gången för mig. Vi såg massa fina fiskar bland korallreven och Chriss hade även turen att se en sköldpadda. På vägen dit köpte jag en undervattenskamera så alla undervattensbilder får ni se när jag kommer hem!


Strandpromenad

I torsdags tog jag och Chrissan en kvällspromenad på stranden. Såhär härligt har jag det!


Förspiel

Igår kväll hade vi förspel (som det heter på norska), d.v.s. förfest, hos våra norska vänner. Därefter blev det fullt röj på Señor Frog's i Waikiki. Kvällen blev ganska lång och vi var hemma runt 3 imorse.


Vi spelade kort hemma hos Aina, Marte och Christina.

Pearl Harbour

Jag och Chriss svängde förbi Pearl Harbour igår men eftersom vi var sena var nästan allt stängt. Tur att jag ska dit igen när mamma kommer.


Il lupino

I tisdags kväll åt jag och Chriss en underbar middag på den italienska restaurangen Il Lupino. Restaurangen ser väldigt exklusiv ut men priserna passade även en students plånbok. Dit ska jag gå igen!


Förrätten bestod av risotto i form av bollar.

Varmrätt - pasta med sparris och smarrig sås.

Mai Tai

I veckan drack jag min första Mai Tai tillsammans med Chrissan och Mirja. Jag var ganska skeptisk i början eftersom den innehåller rom men åhhh så gott det var! Bilderna är tagna vid Rum Fire, en superfin bar vid Sheraton Waikiki.


Måndagen

I veckan har jag varit dålig på att uppdatera bloggen så här kommer en snabbgenomgång. I måndags följde Chrissan med till skolan och fick uppleva en äkta hawaiian lektion. Därefter blev det crêpes på Le Crêpe Café vid campus. Mycket gott! Eftermiddagen spenderade vi på stranden.



VT 2012

Har sökt följande utbildningar till vårterminen på Stockholms universitet ifall att jag väljer att komma hem.

Juristprogrammet
270 högskolepoäng , Stockholms universitet, Stockholm

Kriminologi
30 högskolepoäng , Stockholms universitet, Stockholm

Italienska 1
30 högskolepoäng , Stockholms universitet, Stockholm

Arbetslivets juridik
15 högskolepoäng , Stockholms universitet, Stockholm

Arbetsrätt
7,5 högskolepoäng , Södertörns högskola, Stockholm

Asymmertriska hot och terrorism
7,5 högskolepoäng , Försvarshögskolan Stockholm, Stockholm

BBQ

Igår kväll hade vi BBQ hos oss med några av våra vänner. Väldigt lyckat!


Det här är livet

Efter yogan blev det mys på stranden. På hemvägen köpte vi största glassen på Häagen-Dazs. This is life as it should be!


Yoga

Jag och Therese har lärt känna en yogainstruktör, Barnabus, som är helt underbar! Så igår var jag, Chrissan och Therese inbjudna på yoga. Riktigt jobbigt men kul! Nedan ser ni en bild tagen på Zumba passet som var innan oss.



Ala Moana Center

Ikväll åkte jag, Chriss, Tina och Therese till Ala Moana för lite shopping och middag. Vi åt på det sedvanliga Bubba Gumps. Det kan aldrig gå fel då!


Jag och bästa Chriss!

Nya godingar

Köpte dessa godingar i Ala Moana Center nu ikväll. Kunde inte låta bli!


Svenskt? Ja tack!

Chriss hade tagit med sig gott och blandat till mig, något jag saknat mycket! Svenskt godis är det bästa godiset som finns! Det var gott med lite svenska smaker.


Halloween is coming up

Halloween är, som de flesta vet, en stor högtid här i USA. Redan nu har det börjats pyntats överallt, till och med i skolan. På WalMart finns ett ganska stort utbud av halloweendräkter, frågan är bara vad man ska klä ut sig till. Förslag?


Frukt och grönt på WalMart

Såhär ser frukt och grönt disken ut på WalMart, inte mycket att hurra för!


Chriss är här!

Igår tog jag bussen mot Honolulu Airport för att möta upp Chriss. Såklart gick jag av vid fel station och hamnade på inrikesflyg...helt fel. Så det blev till att gå till den rätta terminalen. Som tur var hade Chrissan inte hunnit hämta väskan så jag stod där och väntade på hennes ankomst. Vilken känsla att få krama sin efterlängtade vän! Det blev lite tårar. Idag har hon hängt på stranden med Therese medan jag var i skolan. Typiskt bara att det regnat om vartannat hela dagen. Chriss tycks alltid föra med sig regn, varför är det så?


Mot flygplatsen

Om drygt en timme landar min efterlängtade Chrissan i Honolulu. Jag har saknat henne enormt mycket så jag känner mig helt pirrig i hela kroppen! Nu drar jag mot flygplatsen! Aloha and welcome baby!


The rain is here

Det märks att det börjar bli höst här på Oahu, det regnar lite varje dag nuförtiden. Idag har det regnat till och från hela eftermiddagen, buhu. Solbrännan man hade byggt upp är i princip borta.


Mirja 21 år

Igår fyllde vår tyska vän, Mirja, 21 år! Det har vi firat med pompa och ståt! Åldersgränsen för att få dricka alkohol i USA är just 21 år så denna dag var efterlängtad. I måndags kväll åt vi middag på Yardhouse och igår blev det förfest hemma hos henne och David och därefter drog vi ut på Moose's. Jag kom hem strax efter 4 imorse så skippade min lektion i Hawaiian imorse. Bilder från firandet ser ni nedan:


Norrmännen Martin och Glenn.

Jag beställde svärdfisk toppad med krabba och potatismos med wasabi. Riktigt gott!

Någon ringde efter polisen under förfesten igår så alla var tvugna att lämna illa kvickt. Det fåniga var att fem polisbilar dök upp och konstaplarna var riktigt otrevliga. Jag hyser stor respekt för rättsväsendet men dessa poliser var riktiga svin. Har de inget bättre för sig?

Utanför Moose's. Liselotte har fått en puss på rumpan...

Födelsedagsbarnet, Mirja, i mitten.

Today - tenta i sociologi

Om ca 30 minuter drar jag iväg till skolan och min tenta i sociologi. Wish me luck!


Söndag kväll

I söndags bjöd Mirja och David på middag i deras lägenhet här i Waikiki. Mys!



Denny's och Fort DeRussy

I lördags förmiddag bestämde jag och Therese oss för att besöka en ny strand här i Waikiki. Det blir så långtråkigt att bara gå till samma hela tiden. (Visst vi är på Hawai'i men det blir även långtråkigt här ibland :p)

Stranden, Fort DeRussy, ligger liksom Waikiki Beach endast ett stenkast härifrån så det är väldigt praktiskt. Dock blev brunch på Denny's innan det bar av mot beachen. Man kan komponera ihop sin egen frukost/brunch och jag valde bacon, ägg, hash brown, pommes och yoghurt.



Jag föredrar nog Waikiki Beach framför Fort DeRussy av den anledningen att havsbottnen är stenig. Fort DeRussy i Honolulu är en av fem Fort DeRussys i hela USA. Det är, kort förklarat, militärbaser som byggdes för att övervaka kustlinjen under Vietnamkriget. US Army Museeum ligger alldeles intill.

BBQ och Chinatown

I fredags kväll var vi bjudna på bbq hemma hos Thereses klasskompisar. De bor i villa vid Manoa, alltså en del av Oahu som vi aldrig besökt förut. Jag och Therese skulle tagit bussen dit men eftersom bussarna här på ön kommer lite när de känner för det beslöt vi oss för att ta taxi (efter ca 30 minuters väntan).

Alla på festen var amerikanare vilket var riktigt kul då vi oftast endast umgås med skandinaver och tyskar. Vi träffade ett underbart bögpar som vi pratade med under större delen av kvllen. Efter grillningen bar det av mot Chinatown (downtown Honolulu) där det var riktig hålligång. Första fredagen varje månad är det stort pådrag i Chinatown och en hel gata förvandlas till partystreet. Det lustigaste under hela kvällen var att jag stötte på min sociologilärare på en av barerna. Tydligen jobbar han extra som bartender under helgerna. Han var inte lika tuff i baren som han är under lektionerna.

Vi gick runt på ett par uteställen i Chinatown men musiken var så pass kass att vi till slut mötte upp ett par amerikaner från min klass och åkte tillbaka till Waikiki. Väl i Waikiki var planen att vi skulle ut och dansa på "Coconut Village" men vi stannade bara en stund och gick sedan och åt på Denny's istället.


Amy's Place i Chinatown.

Dålig uppdatering

Nu har jag slarvat med att uppdatera er där hemma (igen)! Här kommer ett sammandrag.
I fredags hade jag mid-term i Hawaiian och det gick sisådär. Har inte fått betyget ännu men det kändes inte helt hundra. Efter tentan åkte jag hem och därefter åt jag, Therese och Tina lunch på International Market Place. Det är en samling restauranger utomhus så alla beställer det de vill ha och sen äter man på gemensam yta. Lite som att vara på Heron City kan man säga.


Jag köper alltid wok med starkkryddade scampi. Ett säkert kort!

Powerwalk längs med Ala Wai floden


Sista minuten plugg

Eftersom jag inte varit på topp idag har det gått sisådär med pluggandet. Imorgon har jag mid-term exam i juridiken samt inlämning i akademiskt skrivande. Nu ska jag ta en powerwalk och därefter snabbläsa det sista - därefter blir det sängen! Längtar efter min kudde! Aja, man måste ju ha roligt emellanåt också så dagar som dessa får man stå ut med ibland.


American pizza

Igår kväll drog vi ut på Moose's (liksom de flesta andra tisdagar). Det blev lite för många drinkar för min del så imorse när jag vaknade var jag riktigt bakis. Det var jobbigt att pallra sig till skolan om man säger så. På vägen hem passade jag på att köpa en riktig american pizza! Dock missuppfattade jag killen i kassan och fick en jumbopizza. Han kanske tyckte jag såg ut att behöva den...

Happy birthday mom!

Idag fyller min fantastiska mamma år - stort GRATTIS! Saknar dig!


Hõ'ike 'õlelo Hawai'i

Sitter och försöker koncentrera mig på alla Hawaiianska ord och fraser som skall memoreras till fredagens mid-term. För tillfället råder lite förvirring kring meningsbyggnaden men som tur är har jag lektion imorgon så jag hinner fråga. Ha'awina 'õlelo Hawai'i betyder för övrigt Hawaiian prov, eller ordagrant "prov språk Hawai'i".


Bild på läroboken.

Mid-term week

Denna vecka har jag mid-term exam i två av fyra ämnena vilket innebär att jag får byta stranden mot böckerna ett tag.


En dag på stranden

Igår var tanken att vi skulle plugga hela dagen men Therese lurade med mig till stranden istället. Vi skulle endast stanna ett par timmar men vi mötte upp några norrmän och lapade sol hela eftermiddagen. Jag upptäckte att stenmuren som går längst med vattnet är tillhåll för massor av krabbor. Så jag stod där bra länge och försökte få till en bra bild. Men eftersom både muren och krabborna är svarta blev bilderna inte så jättetydliga.


Vacker natur

Precis vid stranden i Waikiki ligger detta enorma träd. Hur kan man gå förbi utan att fotografera? Trädet gör sig dock inte rättvist på bild, det är så mycket vackrare i verkligheten.


Duke-statyn

En av de största turistattraktionerna på ön Oahu är Duke-statyn. Jag går förbi den så ofta att jag helt glömt bort att visa den på bloggen. Hemmablind? Statyn ligger längst med strandpromenaden i Waikiki Beach och är rest till minne av Duke Kahanamoku som sägs vara en av surfsportens pionjärer.


De flesta som passerar stranden hänger sina Hawaii-blomkransar runt Duke-statyn.

Waimea - North Shore

Ursäkta att det inte blivit några inlägg under helgen, det har varit full rulle med annat. Här kommer ett sammandrag av helgen.

I lördags åkte vi, ett gäng andra svenskar, tyskar och norrmän till en strand vid namn Waimea. Stranden ligger på kustremsan North Shore vilket är på andra sidan ön. Vi åkte buss i cirka 2 timmar för att komma dit. Bussturen var dock ganska trevlig eftersom det fanns både guitarr och ukulele ombord!

Just när vi var på Waimea var det röd flagg så det var inte optimalt att bada. Men det gjorde vi såklart ändå! Jag blev översköljd av en våg och förlorade glasögonen och bikinin åkte av...nakenshow för halva stranden men jag antar att jag får skylla mig själv. Stränderna på North Shore är väldigt annorlunda mot för de här i Waikiki. North Shore kallas surfarnas paradis och därav de stora vågorna. Nästa gång vi åker dit ska vi försöka hyra bil och ta oss runt hela North Shore. Större delen av gänget övernattade på stranden i tält men vi valde att åka hem.

På kvällen åt vi middag på Cheeseburger in Paradise tillsammans med ett par amerikanare från min sociologiklass. En trevlig lördag med andra ord!


Busshållplats mitt ute i ingenstans.

Smaskiga burgare från Cheeseburger in Paradise.

Ka lei ha'aheo

Ikväll var det möte med Hawai'i klubben som jag numera är medlem i. Jag tycker man ska passa på att utforska så mycket som möjligt när man ändå är här. Att gå med i en Hawaiiansk studentklubb är ett bra knep om man vill lära sig om kulturen - so I did! Under mötet fick vi lära oss att knyta en klassisk "lei" gjort av tea-leafs. Vi utlänningar förknippar kransen med blommor men en klassisk krans är alltså gjord av gröna blad. Alla som tar studerar erhåller en sådan krans på examensdagen.

Hawaiianerna kallar sina kransar för "Ka Lei Ha'aheo" vilket betyder The lei of Pride (stolthetens krans). Man vördar kransen med stor omsorg och även när den vissnat ska den återföras till moder jord. Nedan ser ni resultatet av min första "lei". (Alla som planerar att hälsa på mig kommer bli välkomnade med en sådan på flygplatsen!)


Jag valde att bära min krans runt huvudet då bladen färgar av sig på kläderna.

Utsikt från en av universitetsbyggnaderna - nioende våningen.

Laundry day

Idag var det dags för tvättning igen, denna gången blev det inte bara kläder utan även handdukar och sängkläder. Ni skulle bara veta hur lägenheten ser ut just nu...


Tvättstugan

RSS 2.0