I de lugnaste vattnen simmar de fulaste fiskarna

Läste nyss följande på Aftonbladet.se:

Rekordmånga dog i fjol av hajattacker

Hajen har aldrig dödat så många människor på 20 år. I fjol dog tolv personer i hajattacker.Men det är människans fel. Turister reser nämligen allt mer till avlägsna hajvatten. För några dagar sedan presenterade University of Florida sin årliga haj-rapport. Den visade mörka siffror. Det har inte dött så många människor av hajattacker sedan 1993.

 

Förra året dog elva personer. Enligt TT var Australien värst drabbat med tre döda. I Reunion och Seychellerna i Indiska Oceanen och i Sydafrika dödades två personer vardera. De skyhöga dödssiffran går inte att endast skylla på den livsfarliga fisken. Det är även människans fel. Turisterna har förändrat sina resemål.

 

– Vi har haft ett antal dödsfall på väldigt avlägsna platser, där det inte finns samma kvantitet och kvalitet av läkarvård tillgänglig, säger Georges Burgess, chef för haj-rapporten till Huffingtonpost.

 

Även om många dog var det långt fler som blev attackerade av hajens käftar. I fjol inträffade 75 hajattacker, varav 29 i USA och elva i Australien, enligt Huffingtonpost. Mest utsatta var surfare och andra brädåkare. 35 procent av alla attacker skedde mot simmare och fem procent mot dykare.

 


Stay away please!

Kommentarer
Postat av: Chriss

Jaha, då har jag tänkt lite fel :/. Kan inte min måndag morgon (din söndag)… Kan du någon morgon i veckan så det blir på kvällen för mig??



Puss!

2012-02-11 @ 11:29:15
URL: http://chrissblogg.se
Postat av: Chriss

Vilken tur att du inte surfar då baby ;)

2012-02-11 @ 11:33:29
URL: http://chrissblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0