Om jag fick drömma...

...skulle jag köpa detta hus, ha en brevlåda som ser ut som en ko (med en hawaiiansk lei såklart), se ut över havet hela dagarna, ha en krans av snäckor på dörren, fotografera alla vackra blommor om dagarna och surfa de höga vågorna med min banangula surfbräda! Låter som ett bra liv!






VÄLKOMNA HEM TILL MIG!

Lanikai

Från Kailua promenerade vi till en annan strand - Lanikai. Paradiset på jorden är bara förnamnet! Tyvärr blåste det så pass mycket att man knappt kunde sola utan att få en hel öken i ansiktet så vi stannade inte så länge.


Kailua

Första stoppet på dagens roadtrip blev Kailua. Namnet betyder två hav eller två vatten på Hawaiian.


Shoreline

Såhär fint ser det ut runt kusten, trevligt eller hur? Bilderna nedan avser en utsiktsplats kallad blowhole. När vågorna möter klipporna sprutar vatten upp högt upp i luften, därav namnet.


Det finns alltid tid för fika...

Innan vi åkte hem stannade vi till på en snabbfika i North Shore. Det blev en cappuccino för min del, yummie! Imorgon fortsätter roadtrippen och fler bilder följer...


Good life!

Sista stoppet innan vi åkte hem blev Lani Kea och där såg vi både en val och tre jättesköldpaddor. Precis vad jag har längtat efter!!! Åhh vilken härlig dag vi har haft, det här är LIVET! This gotta be a good life! Om detta är en dröm, snälla väck mig inte!


Turtle Bay

Efter Sunny Beach åkte vi förbi Turtle Bay men några sköldpaddor såg vi inte...men finfint var det (såklart). Jag kan lätt vänja mig vid att bo i paradiset för evigt...


Roadtrip

Idag hyrde vi bil och körde runt till olika stränder på North Shore (norra kustremsan). Första stoppet blev Sunny Beach, en underbar strand som jag inte besökt sedan förra terminen. Det var otroligt stora vågor så det blev inget bada på den stranden. Men mys var det iallafall :D


BBQ nr 2

Igår kväll hade Lina (en svensk kompis i min psykologiklass) ordnat ett bbq event i Fort deRussy parken. Jag och Greg svängde förbi en stund och senare på kvällen tog jag och Aina en drink på Rum Fire med hennes kusin som är på besök från Norge. Lugn och skön kväll.


Från vänster - Lina, okänd norska, Lena.

Grattis farmor!

STORT grattis till min farmor som fyller år idag! Hipp Hipp Hurra hela vägen från Hawaii!!!


Beautiful day

Idag blev det en heldag på stranden, mys!


BBQ

Igår kväll var vi bjudna på BBQ hos några svenska vänner. Vi var ett glatt gäng som senare drog ut på partaj på stan. Upplösningen på bilden nedan är minst sagt dålig men det blev inte bättre än såhär, sorry!


Aina, Sara (Therese kompis från Sverige), Jag och Therese.

Inte nu igen...

Idag hade vi avloppsläckage, igen! Det är fjärde gången det läcker avloppsvatten direkt ut på golvet. Dagens översvämning tog dock priset, det bara forsade svart vatten rätt ut i badrummet, garderoben och ena sovrummet. Rörmockarna har varit här av och till i ca 3 timmar nu. Kul sätt att börja spring break på...


Sol, lätta moln, ser jag på min himmel, min himmel som e blå...

I helgen har vi lapat sol, både på balkongen och på stranden :D Vi lever ju inte direkt ett "vanligt" studentliv. Det är inte många som kan lägga ifrån sig böckerna och njuta av en vit sandstrand varje dag.  Jag lever i en drömvärld, jag vet! Och jag njuter av varje sekund!




Spring break!

YES! Äntligen lov! Idag var sista skoldagen och nu väntar en veckas lov, s.k. "spring break". OM jag har längtat! Det har varit två mycket intensiva veckor i skolan så det ska bli skönt med lite ledighet. Stranden nästa!


Förfest

I tisdags hade vi lite folk över på förfest innan vi åkte till Moose's. I onsdags var vi hemma hela kvällen och likaså igår. Det har varit hårdkörning med uppsatser och läxor så vi har fått dra ner på partajandet. Men lite kul hinner vi klämma in emellanåt!


Jag och Therese gör det klassiska Hawaii och "Peace" tecknet.

Mitch (från Australien), Anton, Aina och Greg. Aina verkar riktigt road...

Bilder från helgen

I helgen firade vi ju St Patrick's Day, här har ni bilderna från den kvällen! Alla foton är tagna från Therese systemkamera :) Vi började med förfest hos oss och hamnade på utestället Soho i downtown. Kvällen blev ganska kort eftersom vi började parta så pass tidigt, jag var i säng redan strax efter tolv. Summa kardemumma - vi hade superkul!


Lee, Sarah och Nam.

Linh, Lauren och Therese.

Solnedgång från vår balkong.

Tjejtrion! Aina, jag och Therese!

Jag och Luke.

Oh yeah, party rock! Aina och Luke.

Saint Patrick’s Day

Idag firas Saint Patrick's Day i Irland och runtom hela USA. Det är egentligen Irlands nationaldag men av någon anledning firar även amerikanarna denna dag. Enligt traditionen måste alla bära gröna kläder och ser man någon som inte gör det får man enligt traditionen tllåtelse att nypa dem. Vi ska ha förfest hos oss redan klockan 16 i eftermiddag. Anledningen till att vi börjar så pass tidigt är för att det är gatufest (block party) i Chinatown klockan 19. Jag och Greg gjorde precis gröna jello shots som skall drickas/ätas i eftermiddag.



Party party

I onsdags drog jag, Aina och Greg på utestället Señor Frogs och firade att värsta tentaperioden var över. Här är vi på bussen påväg mot Waikiki.


Nygifta

Häromdagen när jag var på stranden fångade jag detta gulliga brudpar på bild. Man kan ju inte låta bli att le :D


Äntligen sol!

Äntligen har solen kommit åter till Oahu! Jag vet att många väntat på strandbilder och nu är de här! Njut! Regnperioden håller i sig mellan november - mars så förhoppningsvis slipper vi dåligt väder framöver.


Världens bästa barn fyller 2!

Idag fyller familjens sötnosar, tvillingparet Ida och Oscar, 2 år! Herregud vad tider går fort! Jag önskar jag kunde varit hos er denna dag, saknar er mycket! Massa gratulationer, pussar och kramar från Hawaii!!!


Nya Picasso? Bild ritad av Ida och Oscar (med lite assistans).

Helvetesvecka

Denna vecka är den värsta veckan hittills för mig i skolväg. Jag har tre midterms, två inlämningar, två presentationer och ett mindre prov. Hjälp! Imorgon har jag midterm i både jurdiken och law enforcement klassen. Jag ska definitivt ha kul kommande helg! Förhoppningsvis får vi lite solsken! För omväxlings skull hade vi faktiskt bra väder idag men jag hade inte tid att sola... Det har varit plugg, plugg, plugg hela dagen. Nu blir det film i soffan och därefter ska jag ladda batterierna inför imorrn!


Det blev visst tre inlägg med matbilder idag...hehe...förhoppningsvis kommer det lite strandbilder inom kort! Middag från Subway ikväll.

Soul de Cuba

Therese har fått i projekt av sin lärare att skriva en ny marknasföringplan åt en kubansk restaurang i downtown. Just därför var vi ju tvungna att åka dig och utvärdera stället :D Menyn såg väldigt exklusiv ut men jag var inte helt nöjd med maten. Det var gott men det motsvarade inte riktigt vad som stod på menyn. Jag, Aina, Therese och en tysk tjej vid namn Uli drack en mojito till maten och efteråt tog vi en drink i Waikiki på Lulu's.


Söndagen

Det har varit dålig uppdatering på bloggen från min sida, jag vet! Sinnesstämningen har varit sådär, dessutom har vädret varit uselt och det är mycket i skolan så har inte haft mycket att skriva om. I söndags var jag, Aina och Therese på middag på den kinesiska restauranen P.F. Chang's. Som ni ser av bilderna är vi påpälsade, det har blåst och regnat i flera veckor nu så vi börjar återfå den likbleka färgen...


Jag åt en kycklingrätt med cocosmjölk, grönsaker och jordnötter. Tog med mig resterna hem. Yum!

Silent House

Nu ikväll var jag och Therese på biopremiären av Silent House. Rikigt ruggig skräckis, vi höll Therese scarf framför ansiktet större delen av filmen. Läskig men bra!


Taste of home

Igår bjöd skolan alla Skandinaviska studenter på lunch. Och det var inte vilken lunch som helst, det var smaker hemifrån! Det blev pytt i panna med ägg, rödbetor och en pannbiff. Inte direkt gott men det är ju tanken som räknas!


Kortspel

Två dagar i sträck nu har vi rumskompisar spelat kortspel om kvällarna. Mysigt! Om jag ändå kunde vinna någon gång, förlorar alltid i spel...


Översvämning

Många delar av Waikiki är översvämmade p.g.a. regnovädret som pågått en längre tid nu. Parkeringsplatsen framför vår byggnad är en enda stor pöl, vi kommer inte ens åt soptunnorna. Regnet ska tydligen pågå till torsdag. Vi kanske bör bunkra mat ifall vi blir "inregnade". :p


Balkongen...

Parkeringsplatsen...

Ala Wai floden är känd för sitt äckliga vatten men nu är det brunare än vanligt. Fortsätter det regna kommer den nog svämma över och det vill vi inte!

Blixtar och dunder

Vädret har varit extremt dåligt sista veckorna, det bara regnar och regnar och regnar. Nu ikväll började det blixtra så in i bomben. Den första skrällen var riktigt högljudd och både jag och Therese skrek rätt ut. Snälla solen, kom tillbaka! På nyheterna har de gått ut med info om att ingen bör bada i havet den närmaste veckan. Varför kan man undra. Jo för att alla brunnar har svämmat över så allt avloppsvatten rinnner just nu ut i havet. Mysigt...Det finns inte mycket att göra på en ö när vädret är dåligt.




First Friday

Idag hade jag mitt midterm i psykologi och det gick otroligt dåligt! Har aldrigt varit så oförberedd inför ett prov någonsin. Jag blir förvånad om jag får godkänt...jag har inte mått så bra i veckan så det har inte blivit tillräckligt mycket pluggande. Ikväll är det första fredagen i månaden vilket innebär "block party" i Chinatown, också kallat First Friday.


RSS 2.0