Tips

Jag har fått endel förfrågningar på bloggen från personer som planerar att besöka Hawaii. Detta inlägg tillhandahåller övergriplig information över sådant som är värt att göra/tänka på vid ett eventuellt besök.

KOMMUNIKATIONER

Att ta sig runt ön Oahu är relativt enkelt. Det finns ett utbredd bussystem som tar dig runt i stort sett hela ön. En bussbiljett kostar 2 dollar och 50 cent vilket är oerhört billigt med tanke på att du kan åka runt hela ön på denna peng. Biljetten är giltig 4 timmar från det att biljetten utfärdats. Att tänka på dock är att bussarna på Oahu är väldigt slitna och det är inte världens trevligaste färdmedel. För de som planerar att ta sig runt ön rekommenderar jag att hyra bil. Det sparar tid och det är ett bekvämare sätt att uppleva ön på, framförallt om man inte har oändligt mycket tid att spendera. Det tål också att tillägga att det inte går någon båttrafik mellan öarna p.g.a. att det bidrar till förstöring av den marina miljön. Vill man besöka de andra öarna får man ta sig dit via flyg. Kika in på www.hawaiianairlines.com

MATEN

Det finns inte alltför mycket snabbmatkedjor i Waikiki men det är ändå mycket hamburgare på menyerna. Att äta ute i Waikiki är relativt billigt, eller åtminstone mycket billigare än hemma i Sverie. Nedan följer en lista över restauranger/matställen jag kan rekommendera:

1) Cheesecake Factory

Känt för sina enorma och goda cheesecakes men de serverar även utsökt mat. Tar cirka 1 timme att få bord men det är värt väntan! Rekommenderar dock att prova lunchmenyn då det är betydligt lättare att få sittplats under dagtid.

2) Il Lupino

En italiensk restaurang i närheten av Cheesecake Factory. Restaurangen har både ute och inneservering och håller mycket hög standard. Trots detta är priserna överkomliga.

3) Yardhouse

Restaurang med otroligt bra mat, även här till bra priser. På kvällen förvandlas denna plats till bar.

4) Cheeseburger in Paradise

Känt för sina goda burgare! Personalen är klädda i bastkjol och hela restauranger inger Hawaii känsla. A must try!

5) Denny's

Kanske inte världens mysigaste matställe men de har superbra frukostmeny. Öppet 24/7.

6) Chili's

Hemtrevlig restaurang som erbjuder det mesta till bra priser.

STRÄNDERNA

När man besöker Hawaii är risken att man som turist blir fast i Waikiki. Men Hawaii är ju så mycket mer än bara Waikiki Beach. Åk till North Shore (andra sidan ön) och upptäck det riktiga paradiset! Jag har ännu inte varit på de andra öarna men jag har hört att Big Island och Maui har de vackraste stränderna.

SHOPPING

Det finns mycket att shoppa här så länge plånboken tillåter. Ta en sväng till Ala Moana Shopping Center som ligger ca 20 minuters bussresa från Waikiki. Varuhuset är 3 våningar stort och erbjuder allt från billig shopping till lyxmärken. För den som planerar att köpa en designerväska eller dyligt kan jag rekommendera att göra detta här. Alla märken är betydligt billigare än hemma! Waikiki erbjuder mycket turistprylar och Kalakaua Avenue är den stora shoppinggatan. Här finns förutom massa bra butiker även lyxvaruhuset Royal Hawaiian Shopping Center.

SEVÄRDHETER

1) Hanauma Bay

En översvämmad vulkankrater som idag är ett naturreservat. Hanauma Bay ligger ca 45 minuters bussresa från Waikiki och är ett måste när man besöker Oahu! Prova gärna att snorkla bland alla färgglada fiskar. Har du tur kanske du rentav stöter på en jättesköldpadda.

2) Pearl Harbour

3) North Shore

4) Duke statyn i Waikiki

Mr Duke sägs vara den första surfaren på Hawaii. En staty är rest till hans minne vid Waikiki Beach. Varje kväll vid skymning tänds alla facklor längs strandpromenaden. Detta symboliserar att dagen är slut och att det är dags för alla surfare att bege sig in mot land.

5) Diamond Head

Skåda Waikiki från ovan genom att bestiga berget Diamond Head. Utsikten är oslagbar! Varning för mjölksyra!


Detta var lite bra-att-ha tips från mig. Hör gärna av er om ni undrar något specifikt som inte finns med i listan ovan! Och ännu en gång - Tack till alla er som visar intresse för min blogg!

MAHALO!







Kommentarer
Postat av: Elin

Åh tusen tack för alla tips! :)

2011-12-07 @ 09:08:22
Postat av: Helena

2011-12-08 @ 08:24:18
Postat av: Anonym

Supertips! Grymt! Tack.

2011-12-08 @ 08:26:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0